Trötthet under vinterhalvåret är det ingen som ifrågasätter. Det är mörkt och kallt och det känns ganska naturligt att inte vilja göra något förutom att krypa ner under filten eller täcket. Men när ljuset börjar komma och grönskan spirar ute så förväntar vi oss att hjärnan och kroppen ska kicka igång. Känner vi oss fortfarande trötta under våren börjar vi tro att något är fel men det behöver det inte alls vara, ibland kanske vi bara behöver lite nya vanor som piggar upp.

Se nedan vilka saker som får mig att komma ur vinterns grepp på våren!

  1. Primördags! Våren är tiden att frossa i primörer för att börja bygga upp mängden uppiggande vitaminer och mineraler i kroppen. Sparris har förutom folsyra, zink, kalium, K-, C-, E- och A-vitamin även flertalet aminosyror som verkar renande och uppbyggande för kroppen. Varje vår plockar jag nässlor och gör soppa av, den soppan är min Karl-Alfred soppa med styrka i inför kommande år!
  2. Gröna promenader! Ljusare kvällar och skirande grönska är en underbar anledning att vara ute i naturen mer. Promenader ger dig styrka i både kropp och knopp men visste du att forskningen visat att när du vistas i naturen blir du på bättre humör och känner mig mer balanserad i sinnet?
  3. Ta hand om dig själv! När våren och värmen kommer krypande kan vi slappna av lättare men det betyder inte att stress eller arbete försvinner. När vi ger och ger i vardagen måste vi ha påfyllnad av energi för att inte gå in i väggen till slut. Meditation är ett fantastiskt verktyg som kräver lite insats för den stora effekt den ger. 5 minuter om dagen kan göra en enorm skillnad i hur du orkar med vardagen. Är meditation inte för dig? Prova att pyssla eller kanske 15 minuter trädgårdsarbete i din egen takt?
  4. Vårstädning i skafferiet! Det är lätt att fastna i dåliga vanor, framför allt är det lätt att fastna med handen i kakburken. Vill du få mer energi så kommer det göra stor skillnad att byta ut sött mot grönt under en viss tid. Ha grönsaksstavar eller bär att ta till när du känner sötsuget komma. Du behöver inte följa någon strikt diet som ändå blir för svår att hålla i längden, gör istället små förändringar som du orkar hålla länge som t.ex att alltid ha halva tallriken fylld med grönsaker vid varje måltid, grönt är fantastiskt både för att hålla dig mätt längre men också hjälper det att hålla sötsuget nere.
  5. Skratta! Det vi gör ofta färgas vi av. Om du till exempel grubblar ofta eller har tendens att tänka negativt så vänjer sig tyvärr hjärnan vid det och det blir lätt hjulspåret man ramlar ner i när man möter en ny situation. Träna dig på positiva tankemönster genom att se det roliga/positiva i vardagen, se roliga videor/filmer du mår bra av, träffa en vän som du har roligt med eller ha med dig ett mantra som påminner dig om att se på världen på ett bättre sätt.

Få en gratis 5 veckors inspirationskurs!

För tips, tankar och råd om hur du ska börja leva så som du vill, skriv upp dig på vår minikurs via mail - helt gratis!

Välkommen till vår inspirationskurs!

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!

Få uppdateringar via mail när det kommer nya, intressanta blogginlägg.

Du är nu uppskriven på vårt nyhetsbrev!